Emma Kari – paremman maailman tekijä

Olen kansanedustaja ja kahden lapsen äiti Kalliosta. Johdan Helsingin varhaiskasvatuslautakuntaa. Aiemmin olen ollut valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana tekemässä vihreistä Helsingin vaikutusvaltaisinta puoluetta. Ympäristöministerin erityisavustajana olin viemässä läpi esimerkiksi ilmastolakia.

Olen mukana politiikassa, koska haluan olla rakentamassa parempaa maailmaa, jossa pidetään huolta sekä heikoimmista että luonnosta.

Minusta yhteiskunnan hyvyyttä mittaa se, miten kohtelemme heikoimpia. Tasa-arvoinen Suomi, joka ei jätä kadulle edes paperitonta siirtolaisäitiä, on meille kaikille parempi paikka elää. Hyvinä aikoina monilla poliitikoilla riittää mielenkiintoa köyhyyden vähentämiselle, luonnolle ja jopa eläinten oikeuksille. Arvot kuitenkin testataan vaikeina aikoina, kun jaettavaa on vähemmän.

Rakastan Helsinkiä, sen elämäntapaa ja rytmiä. Olen intohimoinen luonnonsuojelija, mutta uskon, että ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa. Uskon siihen, että vihreiden tehtävänä on nostaa niitä, joiden omat voimat eivät riitä. Samalla uskon siihen, että meidän on työmme on antaa vapautta ja tilaa niille, jotka haluavat luoda uutta.

Helsingissä olemme tämän valtuustokauden aikana saaneet aikaan paljon. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa olemme panostaneet lapsiin ja niihin ihmisiin, jotka tarvitsevat kaupungin tukea eniten. Olemme rakentaneet kaupunkia, joka laittaa rahansa moottoritieliittymien sijaan pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen. Olemme puolustaneet kaupunkimetsiä ja tehneet kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Olemme rakentaneet päiväkoteja ja laittaneet rahaa homekoulujen korjaamiseen. Olemme ajaneet terveydenhuoltoa myös niille lapsille ja äideille, jotka ovat Helsingissä paperittomina ja äärimmäisen turvattomassa asemassa.

Seuraavaksi haluan rakentantaa tasa-arvoisempaa ja ekologisempaa Suomea ja maailmaa.

Lue lisää vaaliteemoistani ja siitä, miksi eri ihmiset tukivat minua kansanedustajaksi.

header-image

Emma Kari

Paremman maailman tekijä, vihreä kansanedustaja, Helsingin varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja ja kahden lapsen äiti.

Flickr

    Takaisin ylös